View Single Post
Unread 03-16-2012, 02:54 PM   #1
Pantzar
Registered User
 
Pantzar's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 205
Craftfoam eller Glasfiber?

Kära medcosplayare, jag behöver hjälp med att fatta ett beslut.

Craftfoam eller Glasfiber?

För mitt nästa cosplayprojekt behöver jag bygga mig en väldigt speciell och karaktäristik hjälm. I källmaterialet är den hård, och ger ett hårdplast-liknande ljud ifrån sig när bäraren t.ex. slänger den i marken. Den har även mekaniska delar som jag gärna vill bygga in (del av visiret ska gå att öppna, och hela hjälmen ska gå att "öppna" och "stänga" mekaniskt).
Det är i alla fall dröm-målbilden.

Jag har gjort en del research och funnit att det finns två vägar att gå. Antingen bygger jag den i craftfoam (+ wonderflex), eller så bygger jag den i glasfiber. I vilket fall som helst har jag ingen tidigare erfarenhet, och jag kan verkligen inte bestämma mig.

Fördelarna jag hittat med glasfiber är att, om jag använder det på rätt sätt så får hjälmen rätt eftertraktad hårdhet, och det ger inga skarvar. Nackdelarna är att det innebär en viss hälsorisk, och att jag behöver en bas att utgå ifrån. En bas som jag inte riktigt vet hur jag ska göra.

Fördelen med craftfoam är att det är ett material som känns mer intuitivt att arbeta med. Nackdelarna är att det kanske inte blir tillräckligt hårt(?, wonderflex?), och att det kanske blir skarvar(?).

Hjälp mig välja, och motivera varför.
Pantzar is offline   Reply With Quote