View Single Post
Unread 04-22-2012, 12:35 PM   #6
Zabuz
Speedy Gonzales. Quite
 
Zabuz's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 1,120
Quote:
Men vi börjar från början. Han använder alltså Något som motsvarar Biltemas polyester tillsammans med glasfiberväv, right? Modellen måste ju förstärkas så den kan spacklas på. Finns det andra metoder för att förstärka den utan att använda detta hälsovådliga polyester?
Varvar man bara polyestern med väven och börjar och slutar med polyester in- och utvändigt?
Det finns andra sorters "Resin" med, som är ofarlig/genomskinlig/färgad osv. Det finns massor av sorter, men biltemas brukar vara lättast/billigast att komma åt om man inte har allt för långt till närmsta biltema/bor i skogen. Det finns alltså på fler ställen än Biltema.


Quote:
Avslutningsvis täcker han den färdiga "mastern" med silikon och fixerar med gips i 2-delad form som han sedan gjuter med Polyuretanharts eller liknande?
Såg att du valt Kinn som ställe; tänkte bara notera att du kan kika in på http://www.maskspecialisten.se/ för lite info/produktinfo mm på svenska. Du kan även maila dom om du undrar något om deras grejer, de brukar svara bra :]
Quote:
Nu är frågan bara om jag uppfattat allt rätt och var jag får tag på allt detta i så fall?

Således behöver jag följande:
Polyester - Biltema
Finspackel - Biltema
Milliput - var eller liknande?
Silikon - Kinn.com
Polyuretanharts - Kinn.com
Gips - Kinn.com
[/quote]

Som sagt, det finns många ställen du kan få tag på allt detdär, gäller bara att ta reda på vad du vill ha tag på först (märke, sort osv) sen googla det. Sen beror det ju på hur ekonomisk du vill vara med.
Gips btw brukar finnas hos din lokala färghandlare t.o.m. så om frakten skulle råka bli dyr pga. tyngden kan du alltid kika hos en färghandlare först. Brukar vara billigt med :]
__________________
Master of The Edit button.

http://grim---reaper.deviantart.com/

http://instagram.com/zabuzor/

Last edited by Zabuz : 04-22-2012 at 12:38 PM.
Zabuz is offline   Reply With Quote