Thread: Fursuiters?
View Single Post
Unread 07-02-2012, 04:25 PM   #3
Pantzar
Registered User
 
Pantzar's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 205
Så här ligger det till:
Min stora drömcosplay är Armoured MewTwo från Pokémon: The First Moive
http://crackingthepower.files.wordpr...red-mewtwo.jpg
Min samling med referenser: http://imgur.com/a/R2AJL

Jag tänkte att jag gör MewTwo som en fursuit, och bygger sedan rustningen ovanpå det. Sedan kom jag på att jag antagligen kan ignorera sådant som är dolt av rustningen (så som ansiktet) för att spara tid och material (+ ge mig mer utrymme for cool elektronik).

Anyhow. Jag vet näst intill inget om hur man gör fursuits. I och med att större delen av överkroppen är dold så ligger mitt problem huvudsakligen i ben, fötter och svans. Jag står helt clueless till hur jag ska göra dem.

Ben: Hans lår är helt enorma! Jag förstår att jag måste bygga något i typ madrass, men hur får jag till rätt form, och hur får jag det att stanna på rätt plats?

Fötter: Fötterna är ju helt bakvända. Det har något speciellt namn det där… Men inte en chans att jag kan gå på tårna en hel helg. Det måste finnas något sätt att fuska.

Svans: Svansen är nästan lika stor som kroppen (den är iaf mycket längre). Och den går fram mellan benen upp på magen! Förstår att jag behöver någon intern konstruktion för att hålla den uppe…

Huvud: Även om huvudet knappt syns så bör jag nog göra någon slags bas att fästa hjälm, öron och nackslang på. Har läst att det finns flera olika sätt att göra detta på…

Sedan kommer vi till: Vad ska jag använda för material, och vart får jag tag på det? Och säg inte ”Foam”, för det finns det miljoner med varianter av.

Jag kan som sagt väldigt lite om fursuits, så all hjälp jag kan få uppskattas, särskilt inom områdena jag nämnt ovan.
Pantzar is offline   Reply With Quote